Ze betrokken hun jaren-zeventigbungalow en gingen samen met een architect aan de slag met de ideale indeling voor de woning. De keuze van Romanie en Christiaan viel op deze grote woonkeuken van bulthaup als het hart van het huis.
‘Dit was vroeger de woonkamer, de keuken zat voorin het huis. Maar de ruimte leent zich zo mooi voor een centrale woonkeuken. Van hieruit kun je alle kanten op leven. Het idee om het zo te doen ontstond als snel. Dit voelde als de logische plek voor de keuken’, vertelt Romanie. ‘We hebben een aantal keukens bekeken, maar de stijl en het ontwerp van bulthaup sprak ons het meeste aan.’
Carbon kookeiland
De woning is licht en dus kozen Romanie en Christiaan voor een contrastrijk interieur, ook in de keuken. Het grote kookeiland, met zijn 3,60 meter ontegenzeggelijk het centrale meubel in huis, is carbonkleurig met het werkblad in dezelfde tint en materiaal. Die wordt gecombineerd met het zachte taupe van de hoge wand met daarin twee ovens (stoom en combi-magnetron), een extra grote koelkast en de vriesladen onder de stoomoven. Op het eiland koken ze op de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging en ervaren ze het gemak van de Quooker. De wijnklimaatkast is een fijne toevoeging, zowel in het gebruik als om te zien.
Daarnaast is er in deze bulthaup b3 opstelling een extra kast meegenomen voor een koffiehoek met voldoende kastruimte voor alle koffie- en theespullen en het servies.
bulthaup design
Het bekende strakke en minimalistische bulthaup design wordt aan de kookzijde van het eiland een beetje gebroken door de greepjes aan de laden. ‘Dat advies kregen we bij Bluyssen: om aan de kant waar je werkt niet voor een pushsysteem te kiezen. We vinden het mooier zo. Anders is het wel erg clean’
En dan is er nog de bar die van het kookeiland echt de sociale spil in huis maakt. ‘Ja, we zitten er veel. Elke ochtend ontbijten we er en het is heerlijk thuiskomen met een drankje aan de bar terwijl de ander aan het koken is. Heel gezellig!’