Binnenkijken bij

Freek en Truus

Een warme keuken in Nieuw Kijkduin

Toen Freek en Truus hun nieuwe woning in Nieuw Kijkduin betrokken, wisten ze één ding zeker: ook deze keer moest er weer een keuken van bulthaup Bluyssen komen. “In ons vorige huis waren we al enorm tevreden over de keuken”, vertelt Truus. “We zijn opnieuw geholpen door Vincent. Hij dacht de vorige keer al fantastisch mee, dus de keuze om weer naar Nijmegen te gaan was snel gemaakt.”

Slimme oplossingen voor techniek en opbergruimte

Truus vertelt: in de keuken moest geen zichtbare buis meer te zien zijn. Vincent dacht direct mee en ontwierp een kastwand in houtfineer waarin alle techniek subtiel werd weggewerkt. “Het ziet er niet alleen strak uit, maar biedt ook nog eens verrassend veel opbergruimte. Ik heb zelfs nog lades over!”

De champagnekleurige keuken kleurt mee met de ruimte en vormt een mooi geheel met de houten kastwand en de vloer. “Die kleur zagen we in de showroom staan. We dachten allebei: dit is ‘m.”

Hoogwaardige apparatuur en slimme indeling

De keuken is uitgerust met Gaggenau-apparatuur, net als in hun vorige huis. “Het werkt fijn, ziet er strak uit en is gewoon kwaliteit.” De kookplaat komt van Bora en bevat een geïntegreerde wokbrander. “Dat wokken werkt echt fantastisch”, zegt Truus enthousiast. “En door de afzuiging in het midden heb je geen luchtjes in huis.”

Ook over de positie van de kookplaat is goed nagedacht. “Ik wilde hem eerst op een andere plek, maar Vincent adviseerde om deze naar de zijkant te verplaatsen, vlakbij het barretje. En dat is zó’n goede keuze geweest. Nu kunnen gasten aanschuiven terwijl ik kook. Dat is veel gezelliger.”

Een keuken om in te leven

Freek en Truus kozen voor een bar als verlengstuk van het eiland. “Omdat we vaak met z’n tweeën zijn, eten we meestal daar. Dat is lekker makkelijk en toch gezellig.” Ook de wijnklimaatkast mocht niet ontbreken. “Die wilden we heel graag.’’

Tot slot zijn ze vol lof over de service. “Vincent heeft ons van A tot Z begeleid. Zelfs het doorgeven van garantiecodes aan leveranciers regelde hij. Dat noem ik service.’’