Binnenkijken bij

Robien en Henk

Ruimtelijke keuken met een wit kookeiland en leemkleurige apparatenwand

Voor hun nieuwe keuken schiepen Robien en Henk extra ruimte door een bijkeuken op te geven en een kleine aanbouw te doen. Zo werd het mogelijk om te kiezen voor deze ruimtelijke bulthaup b1 keuken met de eettafel ernaast.

Ze gingen een aantal keer op bezoek bij Vincent Bluyssen bij bulthaup Nijmegen. Ze lieten hun oog vallen op de combinatie van een wit kookeiland met een leemkleurige apparatenwand. ‘We zijn blij dat we daarvoor hebben gekozen. Anders was het voor ons wat te wit geweest.’ Het werkblad aan de muur is in dezelfde leemkleur. Op het kookeiland zit een fraai RVS werkblad.

De openslaande deuren en de barkrukken aan het eiland brengen het buitengevoel naar binnen. Die eenheid wordt versterkt door de manier waarop je vanachter de Bora inductieplaat (met stoere knoppen bediend) uitkijkt naar buiten en de eettafel.

Bora, NEFF, Liebherr
Koken doen ze graag en daarvoor beschikken Robien en Henk behalve over de Bora kookplaat met geïntegreerde afzuiging over twee NEFF-ovens: een combimagnetron en een combi-stoomoven. De hoge Liebherr koelkast aan de rechterkant is riant met veel handige laden. Ook de wijnklimaatkast – altijd een mooie blikvanger aan de voorkant van een kookeiland – is van Liebherr. ‘De laden van bulthaup zijn fantastisch’, vult Robien aan. ‘Ze lopen makkelijk en er zit veel ruimte in. Dit is onze eerste bulthaup keuken. Het ziet er allemaal zó degelijk uit, ongelooflijk.’

RVS werkblad
‘We hebben in deze keuken veel meer werkruimte dan voorheen, dankzij het lange en brede eiland. En het RVS blad is fijn. Het is zo sterk dat je er gerust hete pannen op kunt zetten en het ziet er prachtig uit. De Grohe-kraan hadden we zelf uitgezocht. De zeepdispenser die erbij kwam, paste niet. Daarop is Vincent zelf langsgekomen om een dispenser van Quooker te monteren. In precies dezelfde kleur, het past er perfect bij. Zo was alles netjes verzorgd door bulthaup Nijmegen, we waren er helemaal tevreden over.’