Binnenkijken bij

Maaike en Adelbert

Binnenkijken bij Maaike en Adelbert: Een Italiaanse Droom in de Bulthaup-stijl

Ongeveer 20 jaar geleden lieten Maaike en Adelbert een moderne aanbouw maken door een architect. Destijds werd dat een echte woonkeuken, perfect voor hun gezin met drie kinderen. Nu de oude keuken versleten was en de kinderen bijna allemaal uit huis zijn, vonden ze het tijd voor vernieuwing.

Een langgekoesterde droom

“We wilden graag een strakke, moderne maar toch warme keuken waar lekker eten wordt gemaakt,” begint Maaike te vertellen. “Dat ons doet denken aan onze favoriete plekken in Italië. De hele aanbouw is gestript en we hebben het radicaal aangepakt, inclusief nieuwe gietvloer, eettafel en verlichting. Mijn ouders hebben 40 jaar geleden een Bulthaup keuken gekocht bij de vader van Vincent Bluyssen en die ziet er nog steeds fantastisch uit. Voor ons was een Bulthaup keuken altijd al een droom en daarom zijn we met Vincent en Tessa om tafel gegaan.”

Ruimtelijke keuken

“In een vakantiehuis in Italië zagen wij ooit een langgerekte keuken die helemaal langs één wand liep. Dat was voor onze langgerekte ruimte de ideale inspiratie. Het geeft een heel leuk effect. Onze keuken is gelegen op het zuiden en heeft een lichtstraat, waardoor er veel natuurlijk licht is, zowel in de zomer als winter. We zitten er daarom ook graag het hele jaar door.“ De warme notenhouten achterwand zorgt voor een mooi contrast met de witte kastjes en aanrechtblad en brengt balans in de ruimte.

Echt even tot rust komen

Maaike en Adelbert hebben allebei drukke banen in het dagelijkse leven, maar in de avonden en weekenden komen ze heerlijk tot rust in hun lichte keuken. “Het is een ruimte geworden waar wij heel graag zijn”, aldus Maaike. “We komen hier om lekker te koken met een muziekje en een wijntje of om in het weekend rustig een koffietje te drinken. Onze liefde voor koken wordt hier écht aangewakkerd.”

De liefde voor Italië

“We experimenteren graag met nieuwe recepten, van klassiek Italiaans tot Ottolenghi en Sergio Herman. De keuken is een plek waar we ontspannen en genieten van het koken voor familie en vrienden. De ruimte biedt ook goed de mogelijkheid om er met meerdere mensen te zijn. Onze liefde voor Italië zie je bijvoorbeeld terug aan ons koffiezetapparaat en de foto aan de muur van een jonge Sofia Loren in Rome die spaghetti eet.”

Kwaliteit en service

Tenslotte is het stel ook zeer te spreken over Bulthaup Bluyssen in Nijmegen: “Vincent en Tessa hebben ons goed bijgestaan met advies. Bulthaup is natuurlijk ook een fantastisch merk met heel veel kwaliteit. Dat straalt het ook echt uit, met mooie materialen waarbij ‘less is more’ heel goed van toepassing is. Onze droom is dus echt in vervulling gegaan!”