Binnenkijken bij

Dick & José

Binnenkijken bij Dick & José: een keuken die rust en warmte uitstraalt

Het proces van José en haar partner Dick begon met een duidelijk doel: hun bestaande keuken omtoveren tot een keuken die niet alleen rustig en warm was, maar ook vriendelijk voor het milieu en praktisch in gebruik. “We wilden af van het gas en geen zichtbare afzuigkap meer,” vertelt José. “Dat was het startpunt van onze zoektocht naar een vernieuwde keuken.”

Een goede match met Vincent van Bulthaup Bluyssen Keukens Nijmegen

Het eerste contact met Vincent was veelbelovend. “Vincent dacht echt met ons mee,” zegt José. “We voelden meteen een klik en zijn expertise was onmisbaar bij het maken van onze keuzes. Hij liet ons verschillende mogelijkheden zien in de showroom en nam de tijd om ons te adviseren. Na het mee naar huis nemen van verschillende staaltjes bood Vincent aan bij ons thuis langs te komen om écht met ons mee te kunnen denken. Vanaf dat moment durfden we keuzes te maken en zijn er knopen doorgehakt.”

Een rustige en lichte keuken

Het ontwerp keuken dat José en haar partner kozen, straalt rust en warmte uit. “We wilden een rustig geheel met een vleugje warmte,” zegt José. “Daarom hebben we gekozen voor de combinatie van verschillende materialen in de ruimte. De keuze voor muisgrijze fronten en het toevoegen van houten elementen zorgt voor een warme touch, terwijl het geheel modern en rustig blijft. De kastenwand past perfect bij onze robuuste houten tafel en de gestoffeerde stoelen voegen een element van zachtheid toe. Hierdoor voelt het geheel harmonieus aan. Het is een prachtige lichte keuken geworden.”

Facelift voor de ruimte

Hoewel veel van de keukenstructuur behouden bleef, kreeg de keuken een frisse uitstraling met nieuwe fronten, een nieuw werkblad en een vernieuwde kookplaat. “Het voelt bijna als een compleet nieuwe keuken,” zegt José met enthousiasme. Na de eerste vernieuwingen hadden José en Dick de smaak te pakken en besloten ze de renovatie uit te breiden. “Op aanraden van Vincent besloten we een Quooker te integreren, wat een geweldige toevoeging blijkt te zijn. Ook zijn we erg blij met het extra spoelbakje en de greepjes op een deel van de kasten. Alle elementen zorgen ervoor dat de keuken erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk.”

Een keuken om van te genieten

Nu de keuken volledig is ingericht, genieten José en Dick elke dag van hun nieuwe ruimte. “Het is een genot om in deze keuken te koken en te zijn,” beaamt José. “Alles werkt perfect en de lichte keuken straalt warmte en rust uit. Precies wat we wilden. Bovendien is de service van Bulthaup Bluyssen Keukens Nijmegen uitstekend. Als we iets nodig hebben, wordt het direct geregeld. Het is een enorm fijn bedrijf om mee samen te werken.”